ALKMAAR - Op woensdagavond 8 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, vindt de 10e editie van de Alkmaar City Run by night plaats. Een week voor het startschot klinkt, maakt sportorganisatie Le Champion bekend dat de startlocatie zich verplaatst van de Bagijnenstraat naar de Molenbuurt. Alle 11.000 hardlopers zullen vanaf deze plek, gelegen aan het Munnikenbolwerk, hun Run & Swing-avontuur gaan beginnen.

Vanaf deze nieuwe locatie is er de mogelijkheid om ruimere startvakken te creëren en met het oog op de groeiende populariteit van de Alkmaar City Run by night is het van belang om een start- en finishlocatie te hebben die voldoende capaciteit biedt om alle enthousiaste hardlopers veilig te kunnen laten starten en finishen.

De Molenbuurt biedt ook de mogelijkheid de start spectaculairder aan te kleden dan deelnemers gewend zijn van de Alkmaar City Run by night. De startpoort zal bijvoorbeeld volledig aangekleed zijn met ledschermen, wat voor veel extra beleving zal zorgen.

De Alkmaar City Run by night is een geliefd evenement in de regio. Het is dan ook een gouden combinatie: 5 of 10 km hardlopen door de binnenstad van onze Kaasstad en na afloop dansen tijdens Swinging Night in de gezelligste kroegen van de stad. Nieuw dit jaar is ‘The After Run Party’ in de Grote Kerk. Ter ere van het 10-jarige jubileum opent de Grote Kerk haar deuren voor een groots finishfeest. De Grote Kerk wordt omgetoverd tot een ware dansvloer, waar deelnemers en supporters kunnen proosten op de geleverde prestaties. Met DJ Lindo Duvall (bekend van Radio 538) en Mr. Saxo Pierre kunnen de voetjes van de vloer en vieren we met elkaar de verjaardag van de Alkmaar City Run by night.