ALKMAAR - Op woensdagavond 20 mei wordt de bruisende binnenstad van Alkmaar weer volledig omgetoverd tot een gezellige dansvloer. De verwachte 10.000 deelnemers aan de 5 en 10 km kunnen weer genieten van talloze licht-, geluid- en vuuracts. Le Champion, organisator van de Alkmaar City Run by night maakt er weer een spektakel van in het centrum van de stad.

Le Champion weet de deelnemers, supporters en bewoners ieder jaar te verrassen met meer dan 30 bands en dj's langs het parcours. De vrolijke beats zijn door de straten te horen en de speciaal ingerichte cheeringzones zorgen voor de extra boost richting de finish. Tijdens de 7e editie was het absolute hoogtepunt de dansende hardloper in de gracht op het Waagplein. Dit jaar gaat de organisatie de deelnemers weer op een bijzondere manier te verrassen.

Swinging Night
Na de Alkmaar City Run by night kunnen de deelnemers nog tot in de late uren genieten van de (live)muziek in de stad. Diverse horecagelegenheden sluiten jaarlijks de handen ineen om de hardlopers én hun supporters een swingende afterparty te geven.

Inschrijven
Deelnemers moeten er op tijd bij zijn om deel te nemen aan deze 8e editie. Door de run op de startbewijzen van afgelopen jaren heeft Le Champion ook dit jaar gekozen om de inschrijving gefaseerd te laten verlopen. Vanaf 9.00 uur kunnen alle bedrijven zich inschrijven voor de Business Run 5 of 10 km. Vanaf 12.00 uur gaat de individuele inschrijving voor dezelfde afstanden open, evenals de Rollebol Kids Run.