ALKMAAR - Het was een aangename verrassing voor NOS-sportcommentator Jeroen Elshoff: de voormalig sportverslaggever van NH (destijds RTV N-H) hoorde vrijdag dat hij de finale van het WK Voetbal op zondag 15 juli van commentaar mag voorzien.

"Het is wat, hè?", reageert de geboren Alkmaarder. "Ik zou liegen als ik niet half omviel toen ik dat belletje van mijn chef kreeg", vertelt hij op NH Radio. "Ik ben even op het bed van mijn hotelkamer gaan zitten. Ik ben een redelijk nuchtere Noord-Hollander, maar nu was ik wel even flabbergasted."

Voordat het zover is, mag Elshoff zich eerst opladen voor het becommentariëren van de kwartfinalewedstrijd Rusland - Kroatië. Die vindt plaats in Sotsji, waarna hij dinsdag weer terugkeert naar Moskou en daar blijft tot de finale. De halve finales is hij vrij. "Ik kon tussendoor nog naar huis, maar dat leek me uiteindelijk wel onpraktisch."

Het is overigens voor het eerst dat Elshoff de eindstrijd mag verslaan. De voorgaande drie keer werd dit gedaan door Frank Snoeks. De finale van het WK wordt zondag 15 juli om 17.00 uur gespeeld.