ALKMAAR - De echte schaatsliefhebber kan zijn hart ophalen want op zondag 25 februari zal op De Meent Bauerfeind de Alkmaarse Elfstedentocht worden geschaatst. Op deze dag opent de ijsbaan om 07.00 uur haar deuren zodat de fanatieke schaatsers kunnen starten aan hun 200 km lange tocht op optimaal ijs. Nog niet zo ervaren? Er kan ook voor een kortere afstand van 100 of 150 km gekozen worden.

Iedereen is welkom om zich op 25 februari aan de tocht te wagen. De weersomstandigheden zullen een minimale invloed hebben op de schaatsers die op de halfoverdekte 400-meterbaan hun rondes maken met transponder om. De ijsmeester van ijsbaan De Meent Bauerfeind zorgt voor optimaal ijs door elk uur te dweilen. Haalt u het felbegeerde certificaat? Vrienden en familie zijn van harte welkom om u aan te moedigen en u door moeilijke momenten heen te helpen. Voltooit u zelfs de 200 km? Dan ontvangt u het Alkmaarse ‘Elfstedenkruisje’!

Informatie

De ijsbaan is 25 februari gewoon geopend voor de recreatieve schaatser. Zij kunnen de hele dag op de 400-meterbaan schaatsen en vanaf 13.00 uur ook in de ijshal terecht. Elfstedenschaatsers kunnen voor €10,- deelnemen aan de tocht. Aanmelden kan via www.demeentalkmaar.nl/11stedentocht of, ook de op de dag zelf, via de receptie van De Meent Bauerfeind.