HEERHUGOWAARD – Na afloop klonk het bekende lied ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ door de speakers op sportpark ‘de Kabel’. Het vatte de sfeer bij SVW’27 perfect samen. De Heerhugowaarders wonnen immers dankzij een laat doelpunt met 1-0 van VSV.

Na afloop vielen de spelers en staf van SVW’27 elkaar in de armen. Gezien het belang van de 1-0 overwinning op VSV was de vreugde begrijpelijk. ,,We wisten dat als we van VSV zouden winnen dat we dan goede zaken zouden doen” zei een opgetogen Patrick van der Fits na afloop. Door de overwinning loopt de Heerhugowaardse ploeg drie punten uit op hekkensluiter Alkmaarsche Boys, en verkleint het gat met de ploegen boven zich.

De grote glimlach bij Van der Fits kwam voor een groot gedeelte door Remco Veul. De spits kreeg drie minuten voor tijd een fraaie pas van Koen Rootring, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens in de korte hoek raak.

Degradatiekraker
Vooraf was al duidelijk dat een overwinning zeer belangrijk zou zijn in de degradatiestrijd. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de tweede klasse. Waar SVW’27 de afgelopen drie wedstrijden gelijk speelde, wist VSV vorig weekend te winnen. Ook in het onderlinge duel toonde de degradatiekandidaten veel inzet met over en weer wat kansen. Zo vuurde Tim Kramer een afstandsschot en stichtte gevaar met een kopbal. Aan de andere kant zag clubtopscorer Mitchel Bornmann zijn vrije trap fraai gekeerd worden door doelman Melvin Habets.

Ook na rust was het een gelijkwaardig duel. Doelman Habets zag een poging van VSV tot twee keer toe op het houtwerk belanden, en meerdere pogingen van SVW’27 liepen eveneens op niets uit. In de laatste tien minuten pakte de thuisploeg alsnog de zege via Remco Veul. Toch werd de spits niet verkozen tot matchwinner. Die eer ging terecht naar Melvin Habets die diverse keren zijn ploeg op de been hield.

Ontlading
Na afloop was de ontlading groot bij SVW’27. ,,De gelukkigste heeft gewonnen. Deze was erg belangrijk. Dat zie je aan de ontlading bij de groep. Het zal feest zijn in de kleedkamer” glunderde Van der Fits die ook wel klaar was voor het feestje. ,,Je kan trainen wat je wil en alles goed neerzetten. Maar er is maar één ding dat telt, en dat is winnen. Als je dan win dan geeft dat ook gewoon vertrouwen” vervolgde de oefenmeester. ,,De jongens hebben plezier en dan is alles beter. Dan zijn de ballen beter, de trainer is een betere vent. Alles is beter dus het is lente in Heerhugowaard”.

De komende weken zijn erg belangrijk, weet ook Van der Fits. ,,Het gevoel is nu goed. Nu moeten we er voor zorgen dat we niet weer twee of drie keer verliezen. We moeten gewoon punten sprokkelen en per wedstrijd kijken wat het maximaal haalbare is”. Toch keek de trainer niet al te ver vooruit. De overwinning op VSV was immers een goede reden voor een feestje.

SVW’27 – VSV 1-0 (0-0)
87. 1-0 Remco Veul

SVW’27: Habets. Van Heumen, Willemse, Kramer, Botman. Rootring, Etedali, Bruin (Dekker/88). Ayal, Veul, Hakopov (Schoenmaker/71)

VSV: Valent. Wijdoogen, De Zwart, Boogaard, Sewalt. Van den Berghe, Rietdijk, Van der Meer (Uittenbosch/46). Bornmann, Henning, Michielsen (Post/71).