ALKMAAR – Afgelopen donderdagavond werd de selectie van AFC’34 zaterdag door coach Jeroen Slaager ingelicht dat hij na dit seizoen vertrekt. Daar bleef het niet bij, want ook maakte de oefenmeester bekend met Hugo Boys zijn nieuwe club al te hebben gevonden.

Dat hij na dit seizoen een nieuwe uitdaging wilde aangaan wist Jeroen Slaager al enige tijd. ‘Rond november kwam ik wel voor mezelf tot de conclusie dat ik iets anders wilde en in de vakantieperiode heb ik de knoop definitief doorgehakt’, zegt Slaager. Naar eigen zeggen strookte de ambitie tussen AFC’34 en de oefenmeester niet helemaal. De plannen die er bij zijn aanstelling werden gesmeden kwamen er door meerdere oorzaken niet uit.

Nieuwe uitdaging
Voor Slaager is het een reden om na twee seizoenen een nieuwe uitdaging aan te gaan. ‘Ik heb heel veel plezier gehad in de afgelopen twee jaar en als coach heb ik ontzettend veel stappen gemaakt’, vervolgt de coach die na de zomer in zijn eigen woonplaats aan de slag gaat. Met Hugo Boys heeft hij zijn nieuwe uitdaging te pakken. ‘Na het eerste gesprek was ik verkocht. Ik had zo’n leuke klik met ze. Het gevoel moet goed zijn, als dan ook het niveau mooi is dan is dat fijn’, zegt een opgetogen Slaager.

De keuze voor Hugo Boys had meerdere redenen. ‘Ik wilde graag hoofdtrainer worden bij een club zoals Hugo Boys. Bij de club komen sportieve ambitie en de saamhorigheid door het dorpse karakter mooi samen.’ Dat de gesprekken een goed gevoel gaven zorgden dus voor de bevestiging. ‘De plannen en ambities die ze uitspraken passen erg goed bij mij. Het is een club om een volgende stap te zetten als trainer en waar mooie mogelijkheden liggen samen met het team. Coaches zitten er vaak erg lang en dat is een goed teken.’

Ambitieus
Voor Hugo Boys kwam Jeroen Slaager als de geschikte kandidaat naar voren. ‘Hij is altijd met het trainerschap bezig geweest. Bij ons is hij de geschikte kandidaat gezien zijn visie over voetbal. Hij is jong en heeft er bepaalde ideeën over’, reageert voorzitter Wim Haisma. ‘Hij denkt op een bepaalde wijze over het trainerschap en omgaan met de groep. Dat spreekt ons erg aan.’ Ook de stappen die Slaager heeft gezet sprak de Heerhugowaardse derdeklasser erg aan.