Ik ben Amira Yalçin, 14 jaar, en een van de gelukkigen, (naast mijn golfteam maatjes, Tom Weegels, Nevill Ruiter en Esmeralda Sieverts) die geselecteerd is om mee te mogen doen aan de ICG. De International Children's Games. Bij de mensen beter bekend als de kinder olympische spelen, die dit keer in Alkmaar gehouden worden.

Met mijn opa Ad Wessels als golfprofessional, ben ik opgegroeid met de golfsport, maar heb sinds afgelopen jaar pas ECHTE liefde voor het spel gekregen. Mijn absolute voorbeeld is Christel Boeljon, golfprofessional op de tour, en oooooh wat wil ik graag net zo goed worden als haar.
Sinds januari van dit jaar ben ik lid geworden op de Noordhollandse Golfclub waar we onder leiding van onze coach Wiebe Giesen, onder andere hard trainen om de ICG tot een onvergetelijke ervaring te maken.
Tevens mag ik meedoen aan de NGF jeugd competitie, en heb ik al een paar keer meegedaan met open jeugd golfwedstrijden. Hartstikke gaaf allemaal.
Ik ga de ICG in met de Olympische gedachte.
Bij de openingsceremonie begint de spreker altijd met de zin: "Het belangrijkste bij de Olympische spelen is niet het winnen maar het deelnemen, zoals het in het leven niet begonnen is om te veroveren, maar om het leveren van een goede strijd".
Dus het gaat om het plezier die je beleeft aan het sporten, en het is heel belangrijk dat je meedoet.
En met dit in mijn gedachte, ga ik het allerbeste uit mijzelf en mijn sport zien te halen.
Ik heb er onwijs veel zin in!

U kunt de ICG en ons golfteam volgen op:
http://www. icg-alkmaar2015.com
https://www.facebook.com/ICG.Golfteam.Alkmaar