HEERHUGOWAARD - Hoofdcoach Anouk Roest verlaat  FC Marlène aan het einde van het seizoen. De voormalig topaanvaller verruilt de Heerhugowaarders voor het dichter bij huis spelende WSV Apeldoorn. 

De keuze van Roest is vooral ingegeven door privé - hij en zijn vrouw verwachten een tweede kindje - en daarbij de grote afstand van Eerbeek naar Heerhugowaard. Daarnaast gaat Roest bij WSV ook een maatschappelijke functie invullen, iets dat de Eerbeeker als een grote uitdaging ziet. FC Marlène voorzitter Ad Molenaar: ,,We werken erg prettig samen. Anouk is een man van de club en zeer geliefd bij de spelers en achterban. In dat opzicht betreuren we deze stap. We hebben echter ook alle begrip voor zijn keuze. Iedere keer tweeënhalf uur rijden voor trainingen en wedstrijden is niet niks. Zeker als je een gezin hebt. We kijken met veel plezier uit naar de komende maanden, waarin we samen gaan proberen er alles uit te halen."

Fc Marlène neemt de tijd om een trainer te zoeken die goed in het clubprofiel past. ,,We hebben een lijstje van trainers die bij de club passen. Die moeten willen en kunnen. Een voorwaarde voor volgend seizoen is bijvoorbeeld minimaal twee maal trainen. We willen onze tijd er voor nemen."