HEERHUGOWAARD- Na een teleurstellend veldseizoen waren alle ogen op de zaal gericht voor de eerste thuiswedstrijd. Apollo is met een overtuigende 19-14 overwinning goed van start gegaan.

Apollo domineerde vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut en werkte steeds hard voor een comfortabele voorsprong op De Waterpoort uit Sneek. In eerste instantie werd er gedacht dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Apollo en De Waterpoort hebben elkaar al vaker ontmoet op het speelveld en kennen elkaars kwaliteiten goed. Tevens is dit zaalseizoen voor het eerste de schotklok wordt geïntroduceerd. De schotklok verplicht de spelers om binnen 25 seconden een doelpoging te maken waarbij de korf geraakt wordt.

De Apollo heren waren aan het begin van de wedstrijd sterk aanwezig en brachten de ploeg op een 3-0 voorsprong. Door hard te werken voor elke bal en elke goal werd het gat met de tegenstander groter, met een score van 11-7 gingen de spelers de rust in. Na de rust kwamen de heren van De Waterpoort op dreef en werd de comfortabele voorsprong steeds kleiner tot 15-14. Door de verdedigingstactiek aan de passen op de lange heren van De Waterpoort werd de aanvalsopzet van de gasten doorbroken. Op het juiste moment vonden de dames van Apollo de korf en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Apollo is zondag 26 november tegen Reflex in sporthal de Deimoshal