HEERHUGOWAARD - Het Heerhugowaardse Apollo heeft zaterdag de korfbalderby tegen het Alkmaarse DSO met 22-14 weten te winnen. Apollo klimt daarmee naar de vierde plaats waar de Alkmaarders voorlaatste blijven in de tweede klasse.


De derby ging slechts even gelijk op in de Deimoshal te Heerhugowaard, maar vervolgens nam de jonge ploeg van de na dit seizoen afscheid nemende coach Arno van der Vliet afstand om met een 12-7 voorsprong te gaan rusten met name door de schotkracht van Cas Honig en Niels van Bekkum.

Dat Apollo tijdens een wedstrijd nog wel eens wisselvallig presteertbleek ook in de tweede helft. DSO, waar Bart Rijnbout goed op dreef was kwam terug tot 16-13, maar Apollo was op tijd weer bij de les en kende een sterk slot met een verschil van acht doelpunten tot gevolg.

Apollo komt nog tweemaal in actie in de zaalcompetitie. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij koploper Haarlem en een week later sluit men in eigen huis af tegen Sporting West. DSO speelt zaterdag thuis tegen Rapid en speelt een week later bij hekkensluiter Helios.

Doelpunten Apollo: Cas Honig 7, Niels van Bekkum 5, Lotte Doedens 3, Emmy Montijn 2, Coen van der Vliet 2, Martijn Dreumer 2 en Rik Zonneveld 1.

Doelpunten DSO: Bart Rijnbout 5, Roy Blom 3, Judith Nijdam 2, Robin Lozeman 2, Isabella Dijkstra 1 en Pim Bolderhein 1