Apollo wint belangrijk duel van Ados

Door Sportredactie op Maandag 18 december 2017 13:30  Sport  apollo, ploegen, adosBron: KV Apollo


Apollo wint belangrijk duel van Ados

HOORN - KV Apollo heeft op bezoek bij ADOS uitstekende zaken gedaan. De ploeg wist het duel met het Hoornse korfbalteam te winnen, en daardoor afstand te doen van de laatste plaats. Het zorgt ervoor dat de Heerhugowaarders met een goed gevoel de winterstop in gaan, 15-20.

Vanaf het begin nam Apollo de leiding tegen ADOS. In de eerste tien minuten werd duidelijk dat beide ploegen alles zouden geven voor de winst. De strijdlust was bij beide ploegen duidelijk te zien waarbij de scheidsrechter uit Leeuwarden streng optrad en snel een gele kaart uitdeelde aan een ADOS heer voor een forse overtreding. De Heerhugowaardse ploeg kende een sterke eerste helft, wat resulteerde in een 9-15 ruststand.

Uitgeraasd
In het tweede bedrijf waren beide ploegen uitgeraasd en kwamen beiden ploegen weinig tot scoren. Bij Apollo vielen de doelpunten moeizaam waardoor de Hoornse opponent een kleine inhaalslag kon maken. Door het sterke verdedigen bij de Heerhugowaardse ploeg kwam ADOS echter niet veel dichterbij en kwam de winst voor Apollo niet meer in gevaar, 15-20.

Apollo neemt door de overwinning afstand van de laatste plaatsen en gaat de winterstop in met een gedeelde vierde plaats.