HEERHUGOWAARD - Ooit eens lekker gevolleybald maar het is al vele jaren geleden? Of heeft het je altijd al een leuke sport geleken, maar de jaren gaan al tellen? Bij Volleybalvereniging Ardea is er een speciaal trainingsclubje met alleen ouderen die volleybal gebruiken om op een fijne manier lekker te blijven bewegen.

Trainer Jan Groeneveld, zelf al in de 70 maar nog spelend in de recreatieve competitie: “Het is echt een plezier om zo de spieren soepel te houden. Allemaal rustig aan natuurlijk, maar we trainen wel degelijk serieus. Het zou wel leuk zijn als er nog wat mensen bijkomen, ik zou toch denken dat er in Heerhugowaard en omgeving veel 65-plussers zijn die het leuk lijkt om eens in de week nog een balletje over het net te slaan! Bel onze secretaris op 072 515 5445, stuur hem een mailtje op secretaris@ardeahhw.nl of kijk op onze website ardeahhw.nl. En je kunt het gewoon eens proberen, ook als het lang geleden is dat je gevolleybald hebt, of als je het nooit gespeeld hebt!”

Al vanaf 7 jaar welkom
Ardea heeft natuurlijk niet alleen een trainingsgroep voor ouderen. Het is een complete volleybalvereniging waar je terecht kunt vanaf 6 à 7 jaar. De kleintjes beginnen met gooien en vangen, en doen ook al wedstrijdjes. Vanaf 10 à 11 jaar is het al ‘echt’ volleyballen, en kinderen groeien via jeugdgroepen door naar de volwassen competitie of recreatie.

Volwassenen zijn welkom in de instroomgroep. Daar leren ze de techniek of frissen hem op, om na verloop van tijd door te stromen naar een recreatie- of competitieteam. Ardea traint en speelt vanaf september tot en met april, het seizoen is dus alweer begonnen. Het maakt niet uit of je het nog nooit gespeeld hebt of dat je herintreder bent. Je kunt altijd tot 3x zonder verplichtingen meetrainen. Zin om te ballen? Kijk op ardeahhw.nl.