HEERHUGOWAARD - Volleybal is een snelle sport - scheidsrechters moeten arendsogen hebben en bliksemsnel kunnen reageren. Dat is Nico Lansbergen toevertrouwd - hij fluit al 25 jaar bij Ardea Volleybal en coördineert ook de wedstrijden en scheidsrechters voor de Nevobo-competitie.

Scheidsrechter Nico Lansbergen is voor Volleybalvereniging Ardea de spin in het web als het gaat om een goed verloop van de wedstrijden en het fluiten van de matches in de Nevobo-competitie. Bovendien maakt hij zich binnen de vereniging sterk voor voldoende kwaliteit van de arbiters ‘op de bok’.


En hij laat het niet bij woorden. Hij geeft het goede voorbeeld door elke week zelf de nodige wedstrijden te fluiten. Voor Ardea doet hij dat al meer dan 25 jaar! En hij fluit met evenveel liefde een juniorenwedstrijd als een treffen van de teams in de promotieklasse.


Hij krijgt daarvoor te weinig eer naar werken - een lot dat veel scheidsrechters treft.
Maar op 11 januari was die erkenning er wél voor Nico Lansbergen. De Nederlandse Volleybalbond verraste hem met de zilveren scheidsrechtersspeld als teken van waardering voor meer dan 25 jaar inzet op niveau voor dezelfde club.