ALKMAAR - Het is AZ niet gelukt om voor in ieder geval één dag koploper van de eredivisie te worden. Een kostelijk en doelpuntrijk duel tegen FC Utrecht leverde tien goals op, maar geen winnaar. Het werd 5-5 in Alkmaar.


AZ werd in de openingsfase overrompeld door een gretig FC Utrecht en hielp de gasten een handje door niet kordaat te verdedigen. Douvikas stond op de juiste plek bij een onderschepte voorzet van Booth en na reddingen van Ryan op schoten van Booth en Boussaid kon de Griek voor een tweede maal van dichtbij afmaken. Amper een kwartier na de 0-2 had AZ er drie in liggen, met ook een hoofdrol voor een Griek. Eerst scoorde Maxim Dekker en vervolgens was het Pavlidis met twee strakke schoten. Nog voor de rust kwam FC Utrecht op 3-3 via voormalig AZ-aanvoerder Viergever, die de bal bij de tweede paal kon binnen glijden.

Met zes doelpunten was het publiek al behoorlijk verwend, maar ook de tweede helft was vermakelijk en opwindend. Douvikas wist de gasten wederom op voorsprong te zetten met zijn derde treffer, na een prima voorzet van Booth. Nog gaf AZ zich niet gewonnen, want invaller Mees de Wit wist de 4-4 te maken. Kort nadat Van der Hoorn namens de gasten op de baal had gekopt was het weer AZ dat de leiding nam toen ook Pavlidis zijn derde van de avond maakte. In Alkmaar bleek dat nog geen garantie voor de zege toen Van de Streek nog de 5-5 tegen de touwen kopte.

AZ heeft door het gelijke spel een punt achterstand op koploper Feyenoord dat morgen nog in actie komt bij FC Twente. FC Utrecht blijft op een zevende plaats staan.|