ALKMAAR - AZ heeft voor de tweede keer dit seizoen Feyenoord verslagen en daarmee de Rotterdammers als concurrent voorlopig van zich afgeschud. In het AFAS-Stadion kwamen de Alkmaarders tweemaal op achterstand, maar mede dankzij een hattrick van Myron Boadu wist men in een enerverend duel toch te zegevieren.

Het was Feyenoord wat sterker begon want met goed positiespel werd AZ terug gedrongen daarbij geholpen door een mooie goal toen Steven Berghuis met een prachtige assist Marco Senesi wist te bereiken die de 0-1 achter Bizot wist te koppen. Minstens net zo mooi is de assist die Calvin Stengs een kwartier later geeft op Myron Boadu. Diens schot, ietwat van richting veranderd, verrast keeper Bijlow waardoor het weer gelijk is. Niet lang overigens want door een inschattingsfout van Bizot bij een terug koppende Martins Indi is het Luis Sinisterra die profiteert. Toch gaat men met een gelijke stand rusten en wederom is de assist mooier dan de goal zelf als Owen Wijndal de bal de juiste snelheid mee geeft en Boadu opnieuw trefzeker is.

Na rust is het niveau iets lager, maar blijft het spannend. Bij AZ maken zowel Jonas Svensson als Dani de Wit na lang blessureleed hun rentree en met hun komst weet AZ het duel naar de hand te zetten. Al wordt het daarbij geholpen door keeper Bijlow die de bal zo in de voeten van Midtsjø schuift. Deze weet snel Boadu te bereiken die zo zijn derde van de dag maakt. Nadat Dani de Wit nog een goede kans laat liggen wordt het duel een kwartier voor tijd beslist. Leroy Fer pleegt een harde tackle op de benen van Wijndal waardoor aanvoerder Teun Koopmeiners op zijn 23e verjaardag vanaf de strafschopstip de eindstand mag bepalen: 4-2. In de slotfase is scheidsrechter Kuipers nog wel coulant richting Steven Berghuis die opnieuw zijn frustraties niet kan beheersen en met geel goed wegkomt na een grove tackle op Hatzidiakos.

AZ - Feyenoord 4-2 (2-2)
8. Senesi 0-1
22. Boadu 1-1
25. Sinisterra 1-2
41. Boadu 2-2
64. Boadu 3-2
76. Koopmeiners (pen.) 4-2