ROTTERDAM - AZ heeft zijn derde nederlaag op rij geleden. Na het verlies tegen Apollon Limassol en Feyenoord liet de ploeg van coach Pascal Jansen zich in Rotterdam verrassen door Excelsior: 2-1.


Jansen had wat concessies gedaan aan zijn opstelling, maar dit pakte allerminst goed uit. Excelsior kwam al snel op voorsprong via een kopbal van Horemans na een vrije trap van Azarkan. AZ moest in de achtervolging, speelde slordig, maar was via De Wit (lat), Hatzidiakos en Karlsson dicht bij de gelijkmaker. Excelsior was via razendsnelle counters gevaarlijk en na een half uur maakte Azarkan, ma een mooie assist van Lamprou de 2-0 met een fraai wippertje over Verhulst. Jansen greep vrij snel hierna in door Barasi en Sugawara te brengen voor Dekker en de tegenvallende Van Brederode.

AZ deed kort na rust iets terug via een goal van Sugawara en ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. De Wit raakte nu echter de paal en Reijnders, Odgaard, en de invallers Bazoer en Lahdo stuitten op een uitstekend keepende Van Gassel. AZ, twee weken terug nog koploper, ziet door het verlies de achterstand op koploper Ajax oplopen naar vijf punten.