ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond in eigen huis een lesje in effectiviteit gehad van PSV. In een boeiend schouwspel, soms in een hoog tempo, en soms heel rommelig sloegen de Eindhovenaren op de juiste momenten toe: 0-3. De ploeg van Roger Schmidt boekten daarmee hun vierde zege op rij en behielden zo de koppositie waar AZ vooralsnog op een dertiende plaats staat.


PSV kende een prima start nadat AZ via Vangelis Pavlidis een grote kans om zeep had geholpen. Olivier Boscagli liet zien hoe het wel moet en schoot van 30 meter de bal hard in de kruising achter de nieuwe AZ-goalie Vindahl. AZ draaide daarna PSV de duimschroeven aan op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Pascal Jansen had het meeste balbezit, maar echte kansen wist de ploeg amper te creëren.

Het spel werd rommeliger en waar AZ niet weet te profiteren van slordigheden bij PSV blijken de Eindhovenaren daar meesters in. Met dank aan twee invallers sloeg PSV vervolgens namelijk keihard toe. Yorbe Vertessen draaide wel heel makkelijk weg bij Martins Indi om in de verre hoek raak te schieten en het slotakkoord was een prachtige pegel van Ritsu Doan: 0-3.