ALKMAAR - Dat Willem II de laatste jaren niet de favoriete tegenstander is van AZ is zaterdagavond maar weer eens bevestigd. Tegen de Tilburgers kreeg men in een slechte tweede helft drie doelpunten om de oren met een 1-3 eindstand tot gevolg.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van AZ. Na een combinatie was het Owen Wijndal die de bal net niet langs keeper Timon Wellenreuther wist te krijgen. Even later scoorde de linksback bijna weer. Net als Stengs raakte hij het aluminium. Even later was het wel raak toen Oussama Idrissi vanaf de linkerkant naar binnen kwam en hard uithaalde. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Vanaf halverwege de tweede helft ging het volledig mis voor AZ. Stijn Wuytens leverde de bal zomaar in waardoor Pavlidis kon uithalen. Mats Köhlert ramde de rebound binnen en zorgde zo voor de gelijkmaker. De ploeg van Arne Slot kwam zelfs achter in de 78e minuut na een razendsnelle counter kon Pavlidis de bal over de instormende De Boer stiften. Mike Trésor Ndayishimiye maakte het nog erger voor het Alkmaarse publiek. Zes minuten voor tijd haalde de Belg fenomenaal uit keeper De Boer kansloos latend.
De 1-3 betekende de beslissing en tevens de eindstand.