ALKMAAR - AZ heeft voor de tweede keer in vier dagen een overwinning weten te boeken nadat men eerst op achterstand kwam. Na de 2-1 zege op Fortuna Sittard van afgelopen donderdag werd ook Sparta in het AFAS-Stadion geklopt (3-1).


Met twee treffers en een knappe assist was Jesper Karlsson zondagmiddag de man van de wedstrijd. De Zweed wist de Alkmaarders op het juiste spoor te zetten na een achterstand. AZ drong Sparta in eerste instantie terug en kreeg al snel kansen. Vangelis Pavlidis kopte naast en Karlsson raakte de lat. Sparta kwam er amper uit, maar kwam na slordig balverlies van Tijani Reijnders via Adil Auassar wel op voorsprong. Karlsson boog de score voor rust om vanaf de stip na hands van Tom Beugelsdijk en vervolgens met een zeer knappe volley.

Beugelsdijk stond ongewild ook aan de basis van de 3-1 van AZ toen Karlsson anticipeerde op terugkoppen van de verdediger en Pavlidis wist te bedienen. Bijna mocht Karlsson de bal mee naar huis nemen, maar een derde treffer werd op aangeven van de VAR wegens buitenspel afgekeurd. Sparta drong in de slotfase nog wel even aan, maar de Alkmaarse zege kwam nooit in gevaar.

AZ - Sparta 3-1 (2-1)

10. Auassar 0-1
27. Karlsson (pen.) 1-1
31. Karlsson 2-1
58. Pavlidis 3-1