ALKMAAR - AZ heeft zondagavond het nieuwe eredivisie-seizoen afgetrapt met een ruime zege op Fortuna Sittard. In het eigen AFAS-Stadion wist de thuisploeg na rust het verschil te maken met een 4-0 overwinning tot gevolg.

Zonder aanvoerder Guus Til die op weg is om zijn transfer naar Spartak Moskou af te ronden nam AZ in de eerste helft het initiatief met name via de linkerkant met Wijndal en Idrissi. Nadat de eerste storm geluwd was werd de thuisploeg slordiger en wist men de Limburgers niet meer te verontrusten. Een van de hoogtepunten in de eerste helft was dan ook het eerbetoon aan Fernando Ricksen, de voormalig spelers van zowel AZ als Fortuna Sittard die al enige tijd lijdt aan de ernstige spierziekte ALS.

In de tweede helft stelde AZ binnen een kwartier orde op zaken. Een corner vanaf rechts verdween via een Fortuna-verdediger en Ron Vlaar in het doel en nog geen drie minuten later profiteerde Boadu van balverlies van de Limburgers en bracht Idrissi in stelling. Niet lang daarna zorgde Boadu zelf voor de 3-0 na een fraaie assist van Calvin Stengs. Het slotakkoord was voor de jonge Japanner Yuikinari Sugawara die bij zijn competitiedebuut, wederom op aangeven van Stengs de eindstand op 4-0 mocht bepalen.

AZ - Fortuna Sittard 4-0 (0-0)