ALKMAAR - AZ heeft nog altijd kans om de achtste finales van de Europa League te bereiken. De ploeg van trainer/coach Arne Slot heeft dan over een week een goed resultaat nodig in Oostenrijk nadat het hedenavond op het nippertje gelijk speelde tegen LASK Linz. Aanvoerder Teun Koopmeiners wist vlak voor tijd een strafschop te benutten waardoor het 1-1 werd.

In een nat en guur AFAS-Stadion leek de start voor AZ voortvarend na twee nederlagen op rij. Binnen de minuut wees scheidsrechter Gestranius naar de stip toen Myron Boadu werd gevloerd. Na overleg met de VAR herzag de arbiter zijn beslissing en legde hij de bal net buiten de zestien meter. Keeper Schlager wist de vrije trap van Koopmeiners vervolgens met moeite te redden. Even later moet ook AZ-keeper Bizot in actie komen bij een inzet van Renner. In de 26e minuut is het vervolgens wel raak als een verre inworp van Holland in het strafschopgebied komt waar Leeuwin teveel ruimte geeft aan Raguz: 0-1. Vlak voor rust weet Bizot vervolgens nog een tweede Oostenrijkse treffer te voorkomen bij een poging van Frieser.

De tweede helft lijkt meer kansen te bieden. Namens de gasten kopt Raguz naast en even later schiet Boadu tegen Schlager op na voorbereidend werk van Svensson. AZ wordt nu wat sterker en Evjen schiet over terwijl een voorzet van Stengs net Boadu niet bereikt. Een poging van Idrissi wordt gekeerd door Schlager. Vijf minuten voor tijd moet Gestranius opnieuw de VAR raadplegen bij een handsbal, en nu krijgt AZ de strafschop wel. Koopmeiners blijkt weer eens koelbloedig waardoor AZ volgende week in Oostenrijk nog altijd uitzicht heeft op de volgende ronde.

AZ - LASK Linz 1-1 (0-1)