ARNHEM - AZ heeft zonder al te veel problemen de volle buit gepakt tegen Vitesse. In het GelreDome boekten de Alkmaarders een nipte, maar terechte 0-1 overwinning.

AZ toonde het meeste initiatief voor de pauze en kreeg ook de beste kansen. De 0-1, na een klein half uur, was dan ook verdiend, al zag doelman Scherpen er niet best uit bij het schot van Karlsson. Dezelfde Scherpen stopte, kort nadat Odgaard een goede kans had gemist, wel knap een inzet van Pavlidis.

Kort na de rust kwam Vitesse goed weg toen een als voorzet bedoelde inzet van Karlsson naast vloog en halverwege de tweede helft schoot de fraai de diepte ingestuurde Mihailovic op de lat. In de slotfase drong Vitesse nog wel aan, al leverde het offensief geen kansen op, waardoor AZ de zege simpel over de streep trok.