SARAJEVO - AZ heeft zonder zich al teveel in te spannen, de derde ronde van de Conference League weten te bereiken. De Alkmaarders wonnen in Bosnië met 0-4 van FK Tuzla City en treffen nu in de volgende ronde het Schotse Dundee United.


Net als een week eerder in Alkmaar dicteerde AZ het spel. Dat resulteerde voor rust in een handvol grote kansen, maar slechts één treffer. Dani de Wit, ook al maker van de enige treffer in Alkmaar, kopte het openingsdoelpunt binnen.

De Wit stond na rust ook aan de basis van de 2-0 toen hij Vangelis Pavlidis bediende. Kort hierna tikte nieuwkomer Mayckel Lahdo de derde binnen, uit een assist van Pavlidis. Jeugdexponent Fedde De Jong rondde uiteindelijk een mooie aanval af met een snoeiharde kopbal.

De ploeg van trainer Pascal Jansen speelt volgende week donderdag 4 augustus de uitwedstrijd bij Dundee United. Een week later volgt de return in Alkmaar.

Tuzla City - AZ 0-4 (0-1)

34. De Wit 0-1
61. Pavlidis 0-2
63. Lahdo 0-3
81. De Jong 0-4

Opstelling AZ: Verhulst, Hatzidiakos (62. Witry), Beukema, Martins Indi, Kerkez, Reijnders (62. Midtsjo), De Wit (75. De Jong), Clasie, Evjen, Pavlidis (Barasi/75), Odgaard (55. Lahdo)