RANDERS - AZ heeft de wisselvalligheid van de competitie meegenomen naar de groepsfase van de Conference League. De ploeg van trainer/coach Pascal Jansen wist op bezoek bij Randers FC in Denemarken tot tweemaal toe een voorsprong niet vast te houden: 2-2.

De Alkmaarse ploeg mag dat zichzelf verwijten. Goed speelde men zeker niet, maar men had het meeste balbezit en de beste kansen. Daarnaast bleek Randers ook een zeer beperkte ploeg die zich echter meedogenloos toonde in standaardsituaties. Nadat Pavlidis en Witry al goede kansen hadden gemist in de openingsfase kwam AZ in de 24e minuut op voorsprong. Jordy Clasie haalde hard uit na goed voorbereidend werk van Gudmundsson. Lang blijft de voorsprong niet staan want na een vrije trap laat de AZ-defensie de langste man op het veld, Piesinger, vrij staan om raak te koppen. Nog voor rust komt AZ op een hernieuwde voorsprong als Vangelis Pavlidis zijn kopbal nog gekeerd ziet worden, maar raak schiet bij de rebound.

In de tweede helft wordt het niveau er niet beter op al lijkt AZ zorgeloos de wedstrijd uit te willen spelen en heeft men opnieuw het meeste balbezit. Met een marge van één doelpunt blijft het echter spannend en halverwege krijgt men dan ook het deksel op de neus als Simon Graves, opnieuw na een vrije trap, zich losmaakt van Martins Indi en voor 2-2 kan zorgen. Invaller Aboukhlal krijgt in de slotfase nog twee mogelijkheden, maar de wisselvalligheid die AZ dit seizoen parten speelt kost ook in Europa twee punten. De Alkmaarders treffen over twee weken in eigen huis het Tsjechische FK Jablonec dat vanavond met 1-0 won van CFR Cluj.

Randers FC - AZ 2-2 (1-2)
24. Clasie 0-1
27. Piesinger 1-1
34. Pavlidis 1-2
68. Graves 2-2