UTRECHT - AZ heeft zaterdagavond voorlopig weer een concurrent afgeschud door FC Utrecht in eigen huis met 0-3 te kloppen. De ploeg van trainer Arne Slot heeft daardoor de tweede plaats stevig in handen.

Tegen het FC Utrecht van voormalig AZ-trainer John van den Brom begon AZ moeizaam, maar liet de toch nog jonge ploeg zien volwassen en uiterst effectief te kunnen handelen. Nadat Midtsjö en Boadu aanslagen op hun ledematen kregen te verwerken van de Utrechters bleef AZ de controle houden. In het zadel geholpen door een gelukje, toen de vrije trap van aanvoerder Teun Koopmeiners van richting werd veranderd, kwam men op voorsprong. Met een prachtige individuele actie van Oussama Idrissi die Klaiber zijn hielen liet zien werd die score even later verdubbeld.

FC Utrecht kreeg nog wel wat kansjes op de aansluiting, maar kort na rust werd het duel definitief beslist door de kersverse internationals Calvin Stengs en Myron Boadu waarbij laatstgenoemde voor de zesde wedstrijd op rij wist te scoren. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen ware het niet dat uitblinker Wijndal de paal raakte.

FC Utrecht - AZ 0-3 (0-2)
24. Koopmeiners 0-1
31. Idrissi 0-2
50. Boadu 0-3

FC Utrecht: Paes; Klaiber (75. Troupee), Janssen, Hoogma, Van der Maarel; Van Overeem, Maher, Gustafson; Kerk, Van de Streek (63. Cerny), Bahebeck (68. Makienok).

AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjo, De Wit (57. Sugawara), Koopmeiners; Stengs, Boadu (85. Druijf), Idrissi (77. Ouwejan).