EINDHOVEN - Waar nog niet zo lang geleden werd beweerd dat AZ geen topwedstrijden kon winnen, daar heeft de ploeg van trainer Arne Slot opnieuw bewezen dat men van dat stempel af is. Zondagmiddag vernederden de Alkmaarders PSV in het eigen Philips Stadion door met 0-4 te zegevieren.

Na de thuiszege op PSV aan het eind van het afgelopen seizoen en de overwinning eerder in De Kuip (0-3) haalde men dus ook in Eindhoven uit. Hierbij mag gezegd worden dat AZ aardig op weg werd geholpen aangezien PSV verre van compleet was door schorsingen en blessures en halverwege de eerste helft ook nog eens met tien man kwam te staan. Ryan Thomas zag terecht rood na een aanslag op Midtsjö.

AZ dat in de openingsfase al een aantal malen gevaarlijk was sloeg in de slotfase van de eerste helft vervolgens genadeloos toe via Myron Boadu. De aanvaller wist binnen tien minuten tweemaal te scoren en bracht daarmee PSV feitelijk al op de knieën. De Eindhovenaren waren in de tweede helft dan ook niet bij machte om het AZ nog moeilijk te maken. Sterker, de gasten deden de thuisploeg nog meer pijn nadat eerst Jonas Svensson het net vond, en vervolgens Dani de Wit met een fraai hakje zijn eerste goal voor AZ wist te maken. Bijna was de score nog verder opgevoerd ware het niet dat Boadu de paal raakte.

PSV - AZ 0-4 (0-2)
44. Boadu 0-1
45. Boadu 0-2
71. Svensson 0-3
76. De Wit 0-4

PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Baumgartl, Sadilek; Gutierrez, Rosario, Thomas; Doan (46. Teze), Gakpo (76. Boscagli), Bruma (46. Mitroglu)

AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal (74. Ouwejan); Midtsjø, Stengs, Koopmeiners; Sugawara (67. De Wit), Boadu, Idrissi (80. Aboukhlal)