ALKMAAR - Hoewel het er niet naar uitzag heeft AZ toch nog zaken gedaan op de laatste dag van de transfer-window. Dinsdagavond laat maakte de club bekend dat het zich heeft versterkt met verdediger Bruno Martins Indi die een jaar wordt gehuurd van Stoke City. Daarnaast huurt AZ ook linksback Juan Familia-Castillo van Ajax.


Martins Indi, 34-voudig international, doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, de club waarvoor hij in 2012 ook debuteerde. Na het succesvolle WK van 2014 waarin de verdediger zich nadrukkelijk liet zien in de bronzen ploeg van bondscoach Louis van Gaal verdiende hij een transfer naar FC Porto. In 2016 werd de 28-jarige Martins Indi verhuurd aan Stoke City dat hem een jaar later over nam van de Portugezen.

Juan Familia-Castillo kwam via Zeeburgia bij Ajax terecht en vervolgens in 2016 bij Chelsea. De Engelse club verhuurde de linksback afgelopen seizoen aan Ajax waar hij in het beloftenteam uitkwam.

Naast de twee genoemde spelers raakt AZ ook twee spelers kwijt. Rasmus Wendt, die door langdurig blessureleed nog niet in actie kwam voor AZ, terwijl verdeiger Joris Kramer voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan SC Cambuur.