ALKMAAR - Een late treffer van Myron Boadu heeft AZ de overwinning gebracht in de topper tegen Ajax. De aanvaller kopte in de 90e minuut raak uit een corner van Midtsjø en bracht daarmee de Alkmaarders, die na vier maanden terugkeerden in hun eigen stadion, naast Ajax op de ranglijst. Voor Ajax betekende het, na Willem II en Valencia, de derde nederlaag in negen dagen

Het was voor de ploeg van trainer Arne Slot een gedroomde terugkeer in het eigen stadion nadat het vier maanden een zwervend bestaan leed die men voornamelijk doorbracht in Den Haag. Zonder dak, maar met een uitstekende sfeer werd het een boeiend schouwspel die lang op een doelpuntloze puntendeling leek af te stevenen, maar in de uiterste slotfase alsnog werd beslist.

Beide ploegen kregen in de eerste helft twee goede kansen. Boadu mikte oog in oog met Onana naast en schoot later nog in het zijnet. Dat deed namens Ajax Veltman ook en vlak voor rust schoot Van der Beek maar net voorlangs.

Ook na de rust bleef het boeiend ondanks dat de kansen op één hand te tellen waren. Schuurs vuurde vanaf afstand, maar daar had Bizot goed zicht op. Boadu kon even later alleen op Onana af, maar struikelde en ook Wuytens was dichtbij maar mikte na een corner van Midtsjø voorlangs. Men leek al rekening te houden met een puntendeling tot dat Boadu de bal alsnog tegen de touwen knikte en darmee de spanning in de competitie volledig terugbracht.

AZ - Ajax 1-0 (0-0)

90. Boadu 1-0

AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi (90. Aboukhlal)

Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Mazraoui; Alvarez, Van de Beek Marin (83. Tagliafico); Ziyech, Huntelaar, Tadic.