LEEUWARDEN - AZ heeft in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur verder aan het zelfvertrouwen kunnen werken na de eerdere zeges op Go Ahead Eagles en FK Jablonec. De ploeg van trainer Pascal Jansen kende in Leeuwarden een vrij makkelijke middag: 1-3.


De thuisploeg van trainer Henk de Jong leek in eigen huis het spel te willen maken. AZ liet dat toe, maar was in de afwerking vele malen effectiever. de eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Robin Maulun haalde hard uit maar AZ-keeper Vindahl was alert. De eerste kans voor de Alkmaarders volgde na een fout van Erik Schouten die Vangelis Pavlidis echter niet wist te benutten. Even later was het wel raak toen Dani de Wit na een voorzet van aanvoerder Owen Wijndal kon inkoppen. Het was Wijndal zelf die de score verdubbelde met een strak schot.

AZ voelde zich comfortabel en liet het initiatief aan SC Cambuur om na een uur spelen opnieuw toe te slaan middels een treffer van Clasie. De thuisploeg deed nog even wat terug via invaller Roberts Uldrikis en eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Bangura.