CHANGSU – Het Nederlands zaalvoetbalteam is er in de tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi in China niet in geslaagd om een overwinning te bepalen. Tegen Kroatië eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Voor doelman Barry de Wit was het een mooie wedstrijd, aangezien hij zijn debuut maakte in de nationale ploeg.

Barry de Wit, in clubverband actief bij het Hoornse HV Veerhuys, mocht voor het eerst vanaf minuut één de plek onder de lat innemen. “Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op mijn debuut. Ik heb een paar lekkere ballen kunnen pakken en de nul kunnen houden. In de rust werd ik met een goed gevoel gewisseld” blikt de doelman terug.

Logischerwijs kijkt de Wit tevreden terug op zijn debuut en op het feit dat hij de nul wist te houden. Echter werd er ook aan de andere kant niet gescoord. “Het is ons niet gelukt om een gehavend Kroatië over de knie te krijgen” vindt bondscoach Max Tjaden. “Het balbezit was veelal aan onze zijde, waar ook wel prima kansen uitkwamen maar helaas geen doelpunten”.

Zowel Kroatië als Nederland hebben na twee wedstrijden vier punten. Beiden landen hebben één punt voorsprong op Vietnam, dat won van China. Het gastland bezet de vierde positie met nul punten. Morgen wordt het vierlandentoernooi afgesloten met Kroatië – China en Nederland – Vietnam. Voor oranje is de kans op de toernooiwinst dus nog mogelijk. “Spannend” luidt de korte vooruitblik van Max Tjaden.