HEERHUGOWAARD - Wie vindt het leuk om op regelmatige basis, bv eens per week of eens per maand, een wandelgroep te begeleiden in de natuur of vanuit de wijk de natuur in?

De stichting Gezond Natuur Wandelen, in samenwerking met Heerhugowaard Sport NV, Sport en Bewegen, biedt aantrekkelijke, laagdrempelige wandelingen in de natuur - en vanuit de wijk de natuur in – aan op inmiddels meer dan 20 locaties in Noord-Holland en Friesland. Een van die locaties is Heerhugowaard. Er wordt op wekelijkse basis een tweetal begeleide wandelingen van max. 1 uur georganiseerd voor mensen die om wat voor reden dan ook, actiever willen zijn. De achterliggende gedachte is dat het regelmatige wandelen in een natuurlijke omgeving een grote bijdrage levert aan de gezondheid. Het gaat hierbij dus om het bewegen, het wandelen zelf, waarbij de groene omgeving bijdraagt aan de gezonde inspanning en beleving. Het is dus geen natuurexcursie, maar in de pauze van de wandeling  kan er kort iets worden verteld door de begeleider van de groep wandelaars over de natuur, het gebied of een actueel natuurthema. Dat mag, maar hoeft niet. Na afloop drinken we altijd gezellig een kopje koffie/thee met elkaar.

In Heerhugowaard is behoefte aan meer begeleiders voor de wandelingen. De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert voor nieuwe vrijwillige wandelbegeleiders een dag-training bij de wandelbond.

Indien het begeleiden van een wandelgroep niet iets voor u is maar u houdt wel van wandelen, dan bent u ook van harte welkom mee te komen wandelen. Er wordt elke dinsdag gewandeld om 10.00 uur vanaf Centrum 31, Bickerstraat 31 en elke zaterdag om 10.00 uur vanaf Intratuin, Zuidpoort 1.

Zowel voor de begeleiding als het meewandelen kunt u zich per mail aanmelden bij:

Heerhugowaard Sport NV, Sport en Bewegen: sportenbewegen@heerhugowaardsport.nl

Of per telefoon: 072-5675040

Voor meer informatie: info@gezondnatuurwandelen.nl
www.gezondnatuurwandelen.nl