ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - In het vrouwenzaalvoetbal speelden de beide regionale eredivisionisten een bekerduel. Team Alkmaar/Sportstras wist een ruime zege te behalen terwijl in Heerhugowaard Reiger Boys nipt onderuit ging.

Voorafgaand aan het bekerduel tussen Team Alkmaar/Sportstars en ZVG Cagemax kwam Ron kauwen van de KNVB langs voor het zogenaamde "shirtje ruilen". In het kader van het 130-jarig bestaan van de KNVB komt de bond deze maanden bij alle clubs langs om een oranje-shirt te ruilen tegen het originele clubshirt om zo alle shirts van Nederlandse amateurverenigingen te verzamelen op de KNVB-campus in Zeist.

Tijdens de wedstrijd had de thuisploeg van coach Gerard Timmers niet al teveel moeite met de tegenstander uit Gorinchem. Door doelpunten van Amy Visser (2), Milenca van Ee, Lotte Hopman, Inge Woldhuis en Lotte Donath werd het maar liefst 6-0 voor de Alkmaarders.

Reiger Boys/Woest van coach Monique van der Rijst ging in de beker in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Os Lusitanos. Aanvoerster Sanne Brand scoorde voor de Heerhugowaardse formatie waar Wendy Remert dat tweemaal deed voor de gasten uit Amsterdam. De score had veel hoger kunnen uitvallen ware het niet dat er een glansrol was voor beide keepsters, Tamara Luyckx (Reiger Boys) en Maggy Kemmenaar (Os Lusitanos) terwijl ook paal en lat geluk in de weg stonden voor de thuisploeg.