T ZAND – Spelen tegen een ploeg die een niveau hoger acteert is geen gemakkelijke opgave. KSV ervaarde het afgelopen donderdagavond in het bekerduel tegen Geel Zwart. Na een 18-10 ruststand voerde de thuisploeg de score na rust verder op, 38-22.

Dat Geel Zwart de favoriet was tegen KSV was geen verrassing. De handbalsters uit ‘t Zand acteren immers een niveau hoger dan de Heerhugowaarders. ‘We gingen hier niet met het idee heen dat we zouden winnen. We wilden tegenstand bieden’, zei Sandra Groenveld over de verwachtingen richting het bekerduel. Sinds dit seizoen staat de coach aan het roer bij KSV, de ploeg waar zij al langer actief is. Zo staat ook de dames C1 onder haar leiding.

Met de hoofdmacht van KSV kent Groenveld een sterke competitiestart. In de Hoofdklasse won het immers vier van de vijf competitieduels en bezet het een vierde plaats. Een prestatie die knap is, zeker gezien de smalle selectie waarmee het speelt. ‘De start is boven verwachting. De vybe is goed’, aldus Groenveld, die duidelijk geniet bij de Heerhugowaardse handbalploeg. ‘Het is hartstikke leuk. Ik doe het ook met enthousiasme. De wil om te winnen en de inzet is er.’

In ‘t Zand speelde KSV met een smalle selectie, het had de beschikking over slechts drie wissels, tegen Geel Zwart dat eveneens sterk begon aan het seizoen. De ploeg van oud KSV coach John Zeeuw verloor dit seizoen slechts eenmaal.

Grote voorsprong
In de beginfase moest het duel nog even op gang komen, maar na tien minuten begon het te lopen. Bij een 4-3 tussenstand liep Geel Zwart snel uit en sloeg het een gaatje van zeven. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf kwam de thuisploeg zesmaal tot scoren, terwijl de gasten vijfmaal het net vonden. ‘We hebben vandaag veel kansen gemist en verdedigend was het niet altijd goed’, analyseerde Groenveld. De factor pech was ook zeker van toepassing, want zo’n zes doelpogingen eindigden op de paal of lat.

Na een 18-10 ruststand ging Geel Zwart in het tweede bedrijf vrolijk door en zag KSV de achterstand steeds verder oplopen. Zo was het verschil tussen beide teams tien minuten na rust al opgelopen tot vijftien doelpunten. In de laatste tien minuten viel de concentratie wat weg bij de thuisploeg, maar toch wist het uiteindelijk met zestien doelpunten verschil van het veld te stappen, 38-22.

Voor KSV zit het bekerseizoen er dus na een wedstrijd op. Een schande is het zeker niet. De Heerhugowaarders kunnen zich weer volledig richten op de competitie waarin het bezig is aan een goede reeks. Die hoopt het komend weekend te vervolgen als het op bezoek gaat bij Cometas.

Doelpunten KSV: Judith Groot (6), Milou van der Veen (4), Jacqueline Kohne (3), Brittney Goudmijn (3), Bibi Mol (2), Kim Oud (2), Jocelyn Noordeloos en Esmee Botterhuis.