HEERHUGOWAARD/TEXEL – Tweedeklasser SVW’27 deelde in eigen huis de punten met subtopper Spirit’30. Een klasse lager deed Hugo Boys goede zaken door hekkensluiter Texel’94 te verslaan.

SVW’27 – Spirit’30 SC 0-0
‘We hebben een goeie pot gespeeld vandaag. De organisatie stond goed en we gaven weinig weg’, stelde Joost Groenveld. ‘Zeker in het begin van de tweede helft waren we de bovenliggende partij alleen konden we het niet in doelpunten uitdrukken.’ Maarten Rippens raakte met een afstandsschot de paal, maar verder bleef het bij kleine kansjes.

In de slotfase van het duel kwam Spirit’30 met een slotoffensief waarbij het twee grote mogelijkheden kreeg. Beide pogingen werden gepareerd door doelman Melvin Habets. Groenveld: ‘Dit was een goede teamprestatie. Met Jordi Smit als motor op het middenveld hebben we goed stand gehouden tegen een sterk Spirit.’

Texel’94 – Hugo Boys 0-2
Om zicht te houden op rechtstreekse handhaving telde er op bezoek bij hekkensluiter Texel’94 maar één ding voor Hugo Boys: winnen. Het voldeed aan die opdracht. ‘Het was voetballend gezien geen hoogstaande wedstrijd, maar we hebben wel terecht gewonnen’, aldus Jorgen Heurter.

Hugo Boys trok het duel in de laatste tien minuten naar zich toe. Bob de Wit en Thijs Wolkers namen daarbij de doelpunten voor hun rekening. ‘Het is belangrijk dat we weer aansluiting hebben met de ploegen boven ons. Kortom, een zeer belangrijke overwinning.’