BERGEN - Op bezoek bij fusieclub VV Bergen heeft het Heerhugowaardse WMC een pijnlijke nederlaag geleden. De thuisploeg won met 4-1 van WMC.

WMC kent een wisselvallig seizoen, al leek er de afgelopen weken een stijgende lijn te zijn ingezet. Helaas voor de ploeg van Arnold de Block kwam daar afgelopen zondagmiddag een einde aan dankzij de ruime nederlaag op bezoek in Bergen.

Al in het eerste bedrijf legde Bergen de basis voor de overwinning. Djara Grootenhuis opende de score, en een eigen doelpunt van WMC betekende een 2-0 ruststand.

In het tweede bedrijf besliste Bergen de wedstrijd binnen een kwartier. In de vierde minuut van de tweede helft scoorde Djara Grootenhuis zijn tweede treffer van de wedstrijd, en na een uur spelen was het Stijn Vrasdonk die de 4-0 maakte waardoor alle spanning verdween. Vijf minuten later redde Pim Nierop nog wel de eer met de 4-1 maar tot een spannend slot kwam het niet.

De 4-1 eindstand betekent voor WMC alweer de achtste nederlaag van dit seizoen, en voor Bergen de zesde overwinning van dit seizoen. Het verschil tussen beiden ploegen is opgelopen naar tien punten, al heeft WMC wel twee wedstrijden minder gespeeld.

VV Bergen zag concurrenten Westzaan, Alcmaria Victrix en SC Dynamo verliezen waardoor de onderlinge verschillen kleiner zijn geworden.