ALKMAAR - Alle favorieten bij de dames sneuvelden gisteren in de tweede ronde van het ITF tennistoernooi. De als eerste geplaatste Jaimee Fourlis moest het onderspit delven tegen de Amerikaans/Nederlandse Nikki Redelijk (6-4, 6-4).


Suzan Lamens (nr. 2) speelde een uiterst merkwaardige wedstrijd tegen de Russin Julie Avdeeva. Lamens maakte een lusteloze indruk, met alleen in de tweede set een opleving (6-0, 4-6, 6-2).

En ook titelverdedigster Cindy Burger moest het toernooi verlaten na een 6-4, 6-4 nederlaag. De Hongaarse Szabanin plaatste zich zo voor de kwartfinale. Bij de heren plaatsten Jelle Sels (Nederlands indoor kampioen) en Gijs Brouwer (Nederlands outdoor kampioen) zich voor de kwartfinale. Favoriet voor de eindzege is nu de Spanjaard Barranco Cosano. Hij versloeg, wederom voor veel publiek de local hero Dax Donders

BEAT THE PRO
Vanmiddag (vanaf een uur of vier) nemen leden van o.a TV Oudorp, ‘t Vennewater, De Hout en de TC Alkmaar het, in een supertiebreak, op tegen enkele profs. Wie maakt de meeste games in Beat the Pro ?


Zie ITF Alkmaar voor info, uitslagen en programma.