OUDKARSPEL - DTS heeft een heel knap resultaat weten neer te zetten tegen SVW’27. De ploeg van Jan Kramer wist met 4-0 te zegevieren van het sterke SVW. Met een hattrick was Jordi Bitter zeer belangrijk voor zijn ploeg.

SVW’27 is op stoom de laatste weken en is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Het won er zelfs vier, waaronder met 5-0 van Beemster. Ditmaal liep het dus volledig anders dan velen zullen hebben verwacht, want DTS wist een ruime overwinning te behalen.

In het eerste bedrijf leken de doelpunten uit te blijven, totdat Jordi Bitter twee minuten voor rust doelman Danny de Boer wist te passeren. De uiterst productieve aanvaller was de afgelopen weken geregeld afwezig doordat zijn ogen moesten worden gelacerd. Gelukkig voor DTS was Bitter tegen de Heerhugowaardse ploeg weer van de partij en had een groot aandeel in de overwinning.

Tien minuten na rust was Jordi Bitter opnieuw trefzeker en leek een voorschot te nemen op de overwinning. Tien minuten voor tijd kon DTS via Michael Wouters uitlopen naar 3-0, en in de 82e minuut bekroonde Bitter zijn terugkeer met zijn derde doelpunt waarmee hij een hattrick voltooide.

In de voorlaatste minuut ontving Bram Barhorst nog een rode kaart van de scheidsrechter, waardoor SVW het duel met tien man moest uitspelen. Verandering in de eindstand had dit niet.

Doordat HSV, Vitesse’22 en Beemster ook wonnen blijft DTS vierde, al is de achterstand op SVW’27 verkleint tot twee punten. Met vier punten achterstand is de tweede plaats ook nog in zicht. De kansen voor de Langedijkers zijn dus terug, al duurt het seizoen nog wel even.

DTS, gecoacht door Jan Kramer, kan zich opmaken voor twee zeer moeilijke, en vooral interessante duels. Komend weekend gaat het op bezoek bij nummer twee Vitesse’22, en een week later ontvangt het de nog ongeslagen koploper HSV.