HOORN - In de 1e ronde van het nationale bekertoernooi in het zaalvoetbal heeft HV/Veerhuys voor een behoorlijke stunt gezorgd door het favoriet geachte FC Marlène met 10-5 te verslaan. De zege voor de ploeg kwam met name tot stand door een bliksemstart waarin de thuisploeg een 4-0 voorsprong pakte.

Veerhuys had voor die ruime voorsprong slechts tien minuten nodig en het waren achtereenvolgens Mukhtar Suleiman, YounesDaari (2x) en Daan Buurman die het net vonden. Er kwam meer spanning in het duel tussen de promovendus en de nummer twee van afgelopen seizoen toen de Heerhugowaarders de marge bij rust terug brachten tot twee treffers (5-3).

Toch wist FC Marlène niet door te drukken, al kwam het een paar keer dichtbij. Nadat Ooievaar vijf minuten voor tijd de 7-5 achter keeper Rozenbeek schoot gingen de gasten meer risico's nemen, maar van de onstane ruimte profiteerde de Hoornse ploeg met een 10-5 eindstand tot gevolg.

Doelpunten Veerhuys: Daari (4), Ooievaar, Suleiman (ieder 2), Buurman, Jamai (ieder 1)

Doelpunten FC Marlène: Ouaddouh (3), Attaibi, Bouzit

Fotografie: Frank Brussel