HEERHUGOWAARD - Komend weekend staat de derde speelronde in het amateurvoetbal op het programma. De belangen zijn wisselend, maar het doel is voor alle ploegen hetzelfde, winnen. Dit geld ook voor de ploegen uit Heerhugowaard. Een kort overzicht van de wedstrijden die komende zondag worden gespeeld.

Reiger Boys - Opperdoes
In Stad van de Zon neemt Reiger Boys het in eigen huis op tegen Opperdoes, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse. Het was een degradatie die ver voor het einde van het seizoen in de maak was aangezien de ploeg een erg grote achterstand had op de veilige plaatsen. De ploeg heeft met één punt uit twee duels een matige start, terwijl Reiger Boys na twee duels zes punten heeft verzameld.

SVW’27 – SV Spartanen
Komend weekend wacht voor SVW’27 een nieuwe kans om de eerste punten van het seizoen te pakken. Na nederlagen tegen Kolping Boys en de Zouaven zijn de punten meer dan welkom voor de promovendus. In eigen huis treft de ploeg van Patrick van de Fits mede promovendus Spartanen dat afgelopen weekend tegen West Frisia het eerste punt behaalde.

WMC – SV Koedijk
WMC is uitstekend begonnen aan het huidige seizoen. Zowel VZV (5-2) als Alcmaria Victrix (1-4) werden ruim aan de kant gezet. Voor de Waardse formatie is het een droomstart. Met zes doelpunten is Pim Nierop een belangrijke schakel in de fraaie start. Komend weekend treft WMC een van de titelkandidaten in de vierde klasse, SV Koedijk. Die ploeg won ook de eerste twee duels en heeft met Tom Hofkamp een belangrijke speler die de ploeg naar succes moet leiden.

Nieuwe Niedorp – KSV
Waar de Heerhugowaardse ploegen WMC en Hugo Boys een mooie start kenden, is het voor KSV een ander verhaal. De ploeg van coach Tristan Ooms moet vooralsnog genoegen nemen met één punt uit twee duels. Voor de Kruizenaren is er zondag een mooie kans om de eerste overwinning in de wacht te slepen. Op bezoek bij hekkensluiter Nieuwe Niedorp liggen er wel degelijk kansen als de Heerhugowaardse aanval in vorm is, Nieuwe Niedorp kreeg immers al twaalf doelpunten tegen in de eerste twee wedstrijden.