HEERHUGOWAARD/HEILOO - BOL heeft zich dinsdagavond ten koste van SV Diemen geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. De ploeg van trainer Erwin Tump had hier wel strafschoppen voor nodig om dit te bereiken. Voor SVW '27 kwam het bekeravontuur in Heiloo tot een einde.

BOL leek zich in eerste instantie vrij eenvoudig voor de volgende ronde te plaatsen, in een wedstrijd die werd gespeeld op het complex van SVW '27 in Heerhugowaard. Na de openingstreffer van Jort Kos en de daaropvolgende gelijkmaker wisten Timon Plak en Jurre van Lingen de 'thuisploeg' kort voor rust op 3-1 te brengen. SV Diemen kwam in de tweede helft echter sterk terug met een 3-3 eindstand tot gevolg. BOL won uiteindelijk de strafschoppenserie met 5-4 en gaat zodoende in de koker bij de loting voor de volgende ronde.

SVW '27 kan zich vanaf heden volledig op de competitie richten. De Heerhugowaardse vierdeklasser bleek niet te zijn opgewassen tegen de koploper van de tweede klasse, HSV. Hoewel de groen-zwarten tot de rust nog redelijk partij boden (1-0) was de Heilooër formatie na rust te sterk. Mede door een hattrick van Ruben Bugter won de thuisploeg met 6-0.

Donderdagavond komt LSVV nog in actie in de bekerstrijd. Zij ontvangen om 20.15 uur FC Uitgeest.