ALKMAAR – De bezetting voor de 43e editie van het Handsome Eight toernooi was er vooraf één om naar uit te kijken. Dat was afgelopen vrijdag nog steeds het geval, al zag het deelnemersveld er anders uit dan verwacht. ‘T Knooppunt meldde zich vorige week af, HSV Panthers trok zich gister terug en tot overmaat van ramp kreeg organisator Peter Koch afbericht van Ricardinho, de ‘kers op de taart’. Desondanks zagen de zaalvoetballiefhebbers mooie acties, fraaie aanvallen en keurige doelpunten.

Wegens trainingsverplichtingen moest Ricardinho op het laatste moment afzeggen. Peter Koch besloot de entreegelden te verlagen, om supporters te compenseren voor de afwezigheid van de superster. Het niveau wat de deelnemende teams lieten zien, zorgde voor een geslaagde eerste avond. Waar Hovocubo en de Ricardinho Stars, wat door de afwezigheid van de ster door de speaker terecht werd omgedoopt tot ‘Issy’ Stars, in het eerste duel op het scherpst van de snede speelden, wist Acces Futsal met vele lange spelers beiden wedstrijden te winnen.

Internationals
Het Handsome Eight toernooi werd dit jaar verdeeld over twee dagen. Het evenement krijgt na de eerste dag dus een vervolg, waarin de spanning zal worden verhoogd. Beiden poules zijn nog niet beslist, waardoor er nog velen dingen kunnen gebeuren. Zo leidt het Belgische Anderlecht, een verzamelploeg met Belgische, en Marokkaanse internationals, in poule A. De voorsprong op nummer twee Hovocubo, een ploeg met de nodige Nederlandse internationals en bovendien koploper in de eredivisie, bedraagt slechts één punt.

Poule B is eveneens spannend, al lijkt het Franse Acces Futsal zeker van een plek in de halve finale. De ploeg die in eigen land koploper is, heeft de eerste twee wedstrijden gewonnen en staat drie punten voor op de nummers twee én drie. Het Egmondse White Stones kreeg tot dusver een 4-1 en een 7-1 nederlaag, waardoor de kansen voor hen gering zijn. Maar kansloos is de ploeg nog zeker niet.

Vanavond trappen Hovocubo en Anderlecht de dag om 19.00 uur af met hun voorlaatste poulewedstrijd. Daarin zal hoogstwaarschijnlijk duidelijk worden wie zich als eerste plaats voor de halve finale van het zaalvoetbaltoernooi

Poule A:
1. Anderlecht 2-4
2. Hovocubo 2-3
3. Ricardinho Stars 2-1

Poule B:
1. Acces Futsal 2-6
2. El Marsa – Stars 2-3
3. FC Maasstad 2-3
4. White Stones 2-0

Huidige topscoorderslijst:

4 doelpunten:
Amin Nyali (FC Maasstad)

2 doelpunten:
Sid Belhat (Acces Futsal)
Souheil Mouhoudine(Acces Futsal)
Yassine Laaraj (Anderlecht)
Mo el Fahsi (El Marsa – Stars)
Abdessamah Mohammed (Acces Futsal)