VOORHOUT/DRIEBERGEN – De heren van MHC Heerhugowaard keerden met een punt terug uit Voorhout. Toch hadden de Heerhugowaarders, die op een 1-3 voorsprong waren gekomen, op meer gehoopt. De dames verloren hun duel, maar zagen voldoende aanknopingspunten.

Voorhout – MHC Heerhugowaard heren 3-3
Bij winst op nummer 3 Voorhout had de kans groot geweest dat MHC Heerhugowaard de derde plek kon overnemen. De ploeg begon sterk en Lloyd Ovinge wist vroeg in de wedstrijd de 0-1 te maken. Voorhout wist echter de stand wel gelijk te trekken. Voor de rust volgde nog een mooie strafcorner van Heerhugowaard en kwam de 1-2 op het scorebord, ditmaal was Ewout Mallon de maker.

Na de pauze tekende Heerhugowaard voor de 1-3, maar Voorhout vocht zich terug. Heerhugowaard was sterker tijdens de hele wedstrijd, alleen de kansen werden niet afgemaakt of toegekend door de arbitrage. Voorhout kwam vlak voor het einde van de wedstrijd op een gelijke hoogte. ‘We hadden nog een strafbal moeten krijgen in de laatste minuut door een overtreding van Voorhout, alleen de overtreding werd niet zo zwaar gerekend en het bleef bij een strafcorner die niet tot een doelpunt leidde’, aldus Tjade Bijlsma. ‘Helaas geen winst.’

Shinty – MHC Heerhugowaard dames 3-0
In Driebergen nam de damesploeg van MHC Heerhugowaard het op tegen Shinty. ‘We begonnen de wedstrijd heel sterk en creëerden zelfs een aantal mooie kansen’, zei Angela Weijmer. Toch kwam Shinty halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. ‘We gaven niet op en speelden een snel en overtuigend spel.’ De beloning bleef uit en de thuisploeg liep uit naar 2-0.

‘In de rust waren we enthousiast en waren we niet van plan om op te geven. We gingen er weer voor de volle honderd procent voor. We hebben de hele tweede helft gevochten en helaas viel er op het laatst nog een doelpunt aan de kant van Shinty’, vervolgde Weijmer. ‘Ondanks dat we hebben verloren zijn we heel tevreden met ons spel. We hebben goed gespeeld en we zien onszelf elke week groeien.’