AMSTERDAM/LISSE – De heren van MHC Heerhugowaard hebben een nipte overwinning behaald. In Lisse liepen de dames tegen een ruime nederlaag aan.

IJburg – MHC Heerhugowaard heren 1-2
Vooraf wist MHC Heerhugowaard al dat het uitduel tegen IJburg een lastig duel zou worden. ‘We begonnen rommelig aan de wedstrijd en moesten wennen aan het veld’, zei Tjade Bijlsma. De Heerhugowaarders waren de overheersende ploeg, maar kon het niet in de score uitdrukken. Uiteindelijk wist Beau Goezinnen de score te openen en zette Heerhugowaard op een 0-1 voorsprong.

Na de pauze veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. De gastheer kwam nauwelijks in een scoringspositie en Heerhugowaard wist niet te scoren. Uiteindelijk kwam IJburg op gelijke hoogte, waarna het vaker in scoringspositie kwam. MHC Heerhugowaard wist zich echter te herpakken en via Lloyd Ovinge kwam het op een 1-2 voorsprong. ‘Het was een rommelige wedstrijd, maar we namen de drie punten wel mee naar Heerhugowaard.’

Hisalis – MHC Heerhugowaard dames 7-0
In Lisse konden de dames van MHC Heerhugowaard Hisalis geen pijn doen. ‘Na een goede voorbereiding begonnen we hoopvol aan de eerste helft’, stelde Angela Weijmer. Na een aantal keer in de buurt van het doel te zijn verschenen kwam er toch een tegendoelpunt.

De ploeg uit Heerhugowaard gaf niet op en hield zich in het vervolg van de eerste helft sterk. Toch kon het niet voorkomen dat Hisalis nog voor rust op 2-0 kwam. ‘In de tweede helft ging het helaas de andere kant op’, vervolgde Weijmer. Het ene na het andere doelpunt viel binnen. Met 7-0 werd het weer een ruime nederlaag. ‘Ondanks dat we elke keer weer verliezen proberen we optimistisch te blijven.’