HEERHUGOWAARD – In de tweede speelronde hebben de dames van MHC Heerhugowaard het eerste punt van het seizoen gepakt. De heren verloren een doelpuntrijk duel van Ypenburg.

MHC Heerhugowaard (heren) – Ypenburg 4-5
Met Ypenburg trof MHC Heerhugowaard een ploeg die het nog nooit eerder als tegenstander had. Al snel pakte de bezoekers de voorsprong. Toch kwam Heerhugowaard snel weer langszij door een doelpunt van Jarey van Velzen. De gastheer ging door en wist via Lloyd Ovinge op voorsprong te komen.

Ypenburg kwam weer terug waardoor beide teams met een 2-2 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft scoorde Ypenburg twee keer vlak na elkaar en nam een voorsprong van twee punten verschil. Heerhugowaard kwam via een doelpunt van Max van Zeil op één punt achterstand. Toch wisten de gasten weer voor te blijven en een afstand van twee punten te creëren. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Heerhugowaard weer terug op een 4-5 afstand, het was echter niet genoeg voor een gelijkspel of een overwinning.

MHC Heerhugowaard (dames) – Flevoland 0-0
In eigen huis begon de damesploeg van MHC Heerhugowaard met overtuiging, maar het kon zeker beter. ‘Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen de dames van Flevoland met hoge druk, waardoor de wedstrijd al snel voor een groot deel aan onze kant van het veld plaats vond.’ zei Angela Weijmer na afloop. Dit duurde echter niet lang.

‘Al snel herpakten wij ons als team en bleef de bal het grootste deel van de tijd op hun helft van het veld. Aan het einde van de eerste helft zijn er van beide kanten kansen geweest, maar een doelpunt viel er niet’, vervolgde Weijmer. ‘Na de rust begonnen we sterk, bleven hockeyen op hun helft en hadden we een aantal kansen. Helaas bleef het bij kansen en viel het doelpunt niet.’

Door de 0-0 eindstand zijn de Heerhugowaardse hockeysters van de nul af. ‘Ondanks dat we naar mij mening hadden kunnen winnen, zijn we tevreden met één punt. We gaan de goede kant op.’