HEERHUGOWAARD - Met nog één wedstrijd op de kalender is het damesteam van ZV&PC Aquawaard er zaterdagavond al in geslaagd om het kampioenschap voor dit seizoen veilig te stellen door met 15-7 te winnen van ZV Haerlem.


In het eerste volledige seizoen na corona was het een aantal weken erg spannend en streden ZV de Zaan en Aquawaard telkens om de koppositie. Beide teams mochten geen fouten maken en moesten blijven winnen om telkens de andere voor te blijven. Daar kwam 1 april een verandering in toen De Zaan verloor van De Reuring. Toen had Aquawaard genoeg aan het winnen van één van de laatste twee wedstrijden. En dat lukte zaterdag in Waardergolf.

Na de wedstrijd barstte het feest los en werden de dames gehuldigd met een bos bloemen en champagne. Het team van coaches Jaap Koster, Bob van Walsum en Marcel van Apeldoorn spelen volgende week hun laatste wedstrijd tegen buurvereniging De Reuring, die op een mooie derde plaats gaat eindigen en zeker een duimpje krijgen voor het helpen verslaan van ZV de Zaan.


FOTO: Van links naar rechts voorste rij: Bob van Walsum, Afra Kerkhofs, Emma Kerkhofs, Mirthe Kooijman en Roos Batelaan. Van links naar rechts achterste rij: Lieke van Apeldoorn, Jaap Koster, Lisa van der Lee, Myrthe van Walsum, Marcel van Apeldoorn, Marleen Al Sohajli, Jente Stam en Lotte Huisman. Niet op de foto: Nienke Mathlener.