HEERHUGOWAARD - SVW’27 kende afgelopen zondag een totale ‘off day’ op bezoek bij Wijk aan Zee. De ploeg verloor met 3-2 en wil zich zondag revancheren, iets wat zeer lastig zal worden tegen koploper HSV.

Dit seizoen staat Danny de Boer onder de lat. Het is niet zijn debuutjaar. “Ik ben inmiddels 26 jaar en dit is mijn derde seizoen in de basis van de hoofdmacht. Dit is wel over een periode verspreid van 10 seizoenen , het verschil met voorgaande jaren is dat ik dit seizoen wel alles speel dus als je het zo bekijkt is het me eerste 'echte' jaar in de hoofdmacht” aldus de doelman van de Heerhugowaardse derdeklasser.

De Boer kijkt terug op het seizoen tot nu toe; “We zijn begonnen met een jonge groep in de derde klasse, ik denk dat het voor de groep een leerzaam jaar is. Maar als je het aan mij vraagt dan gaan we zo snel mogelijk weer terug na de tweede klasse” spreekt een ambitieuze de Boer.

Komend weekend speelt de ploeg tegen HSV, de koploper. De ploeg uit Heiloo verloor de titelstrijd vorig seizoen van KFC. In de nacompetitie verloor de ploeg van Edwin Veenstra in de eerste ronde van SVW’27, maar de Heerhugowaarders degradeerden alsnog. HSV verloor sterspeler Jesper de Vré aan hoofdklasser ADO’20 maar de ploeg staat alsnog keurig bovenaan. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beiden in 1-1. “Als je kijkt na die wedstrijd die eindige in een gelijkspel is het zeker mogelijk dat wij die wedstrijd winnen, daar verdiende wij ook om te winnen. En het is een ideale wedstrijd om de kater van afgelopen zondag weg te spoelen” blikt de doelman vooruit op de wedstrijd van aanstaande zondag. “We gaan er alles aandoen om die wedstrijd te winnen” is de Boer vastberaden.

Dat HSV eigenlijk de enige overgebleven kandidaat is voor het kampioenschap is duidelijk. De ploeg uit Heiloo staat een straatlengte voor op de concurrentie waardoor het raar moet lopen wil HSV de titel mislopen. “Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan dit seizoen, we gaan ervoor om zo hoog mogelijk te eindigen en we hebben de derde periode nog te gaan. Wie weet dat we zo de nacompetitie nog bereiken” besluit doelman Danny de Boer