EGMOND AAN ZEE - De 16e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019. Voor veel wandelaars staat dit wandelevenement vast op de kalender als goed begin van het nieuwe wandeljaar.

Met zijn start en finish in Egmond aan Zee wordt er gewandeld via afwisselende routes over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat naar Bergen of Castricum aan Zee. De weersomstandigheden bij de Egmond Wandel Marathon tegen reuma lopen elk jaar uiteen van sneeuw, kou tot zelfs een winterzonnetje. Elke editie heeft zo zijn eigen charme. Maar één ding staat vast: de prachtige route over het strand en door de duinen. Deelnemers kunnen kiezen uit 10,5 of 21,1 km per dag en of ze één of twee dagen meewandelen. De inschrijving op www. egmondwandelmarathon.nl is geopend.

Noord- en Zuidroute
De Noordroute brengt de wandelaars op zowel de 10,5 als de 21,1 km over het Noordzeestrand in noordelijke richting, waarbij de 21,1 km bij de Schoorlse Duinen van het Staatsbosbeheer het strand zal verlaten. Nadat het Noordhollands Duinreservaat van PWN is binnengetreden zullen de deelnemers het gezellige dorpje Bergen aan Zee binnen wandelen, waarna men de route vervolgt langs de pittoreske kronkelweggetjes van dit duingebied. Het is ook het gebied waar de wandelaars van de 10,5 km het strand verlaten. De Zuidroute is voor de 21,1 km dezelfde route als de NN Egmond Halve Marathon, die twee weken eerder op zondag 13 januari plaatsvindt, waarbij de route eerst over het Noordzeestrand in zuidelijke richting gaat. De 21,1 km verlaat het strand in Bakkum om vervolgens langs de Kennemer Duincamping door de duinen op de Middenweg uit te komen. De route komt hier samen met de wandelaars van de 10,5 km, die al eerder het strand hebben verlaten. Daarna wordt via Egmond-Binnen de finish in Egmond aan Zee bereikt.

ReumaNederland
ReumaNederland (voorheen het Reumafonds) is al sinds de eerste editie verbonden als goede doel aan de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Bij de inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan ReumaNederland. De stichting strijdt al meer dan 85 jaar voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. ReumaNederland financiert onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, geeft voorlichting en komt op voor mensen met reuma. Bij de editie van 2018 werd er door de deelnemers in totaal ruim €19.000 euro opgehaald.

Inschrijving geopend
Inschrijven voor de 16e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma is nu al mogelijk op www. egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor de wandeltocht kan tot en met 14 januari.