HEERHUGOWAARD – Bart de Gier en Jasmine Apawti hebben tijdens het Heerhugowaard/Baanbereik Open het enkelspel bij de heren en dames gewonnen. Beiden deden dit op de finaledag van het jaarlijks terugkerende tennistoernooi, wat ook ditmaal weer een geslaagde week opleverde.

Die conclusie werd immers getrokken door de organisatie. ‘Ja, ik ben zeker tevreden. Er zijn veel mooie wedstrijden gespeeld, het was mooi weer en de spelers hadden het naar hun zin’, vertelde Emiel Veldman. ‘Wel hadden we op meer publiek gehoopt, maar als je ziet dat de deelnemers tevreden zijn dan mag je spreken van een geslaagde editie.’

Bij het enkelspel wist Bart de Gier zijn favorietenrol waar te maken. 'Als ik niet genoeg tegenstand heb dan is dat een teleurstelling.’ zei de speler afgelopen woensdag nog na de eerste ronde. Die tegenstand leek hij ook te krijgen, want in de eerste set kwam tegenstander Martijn Kerssens driemaal op voorsprong. Uiteindelijk trok De Gier de winst naar zich toe door met 6-3 te winnen. De tweede set kende beduidend minder spanning (6-1) waardoor de speler van tennisvereniging Heerhugowaard op eigen terrein het toernooi won.

Bij de dames pakte Jasmine Apawti (TV Neckslag) voor het tweede jaar op rij de winst in het dames enkelspel. Tegen Esmee van der Helm, die in de halve finale won van Chelsea Apawti, wist de titelverdedigster in een twee uur durende wedstrijd de zege naar zich toe te trekken. Uiteindelijk waren er drie sets (6-3, 4-6, 6-2) voor nodig.

Dubbels
De dubbels leverde eveneens succes op voor Jasmine Apawti. Nog geen uur na het enkelspel stond zij met haar zus Chelsea klaar voor de finale tegen het duo Katerina Antoniou/Sylvia Okafor. Ook hier waren weer drie sets nodig (4-6, 6-2, 6-0).

Bij de dubbel finale van de heren ging de winst naar Martijn Kerssens (verliezend finalist enkelspel) en Pascal Wagemaker. Het duo had in vijf kwartier (6-2, 6-2 in sets) de zege te pakken.

Ook in het open toernooi viel er weer genoeg te genieten. In totaal waren er immers acht wedstrijden die een derde set nodig hadden, waarvan er één iets meer dan drie uur duurde. Kijk hier voor alle uitslagen van de finaledag.