HEERHUGOWAARD - Het is een raar honk- en softbal seizoen. Vanwege Corona is het seizoen verschoven en loopt de vereniging nu aan tegen het probleem dat er geen verlichting op de velden aanwezig is. Hierdoor kan er ’s avonds nauwelijks getraind worden en kunnen er ook geen wedstrijden worden gespeeld in de avond. Dit probleem is acuut en zeer vervelend, maar ook de sportieve ambities voor de langere termijn zijn in gevaar.


De ‘vrienden van de Herons’ hebben middels een donatie het mogelijk gemaakt om in én rond de slagkooi verlichting aan te brengen, zodat een minimum aan spelers nog wat kan doen als het te donker wordt, wat op het moment rond 19.30 al het geval is.

Het begin is er dus en de goede wil is door de vereniging getoond maar er moet meer gebeuren om de sportieve ambities van de vereniging waar te kunnen maken. Het eerste team van de softbal dames wil graag in een hogere klasse spelen zodat de spelers die dit niveau aan kunnen niet meer de vereniging hoeven te verlaten zoals nu gebeurt. Dit is nu namelijk niet mogelijk. Conform de voorwaarden van de Honk- en Softbalbond moet het softbalveld van een outfield hek worden voorzien om in een hogere klasse uit te mogen komen.

Naast de ambities van de softbaldames timmeren ook de heren aan de weg! Door het niveau waar nu op gespeeld wordt (of gaat worden gespeeld door de dames) trekt dit leden aan waar zonder veldverlichting geen plaats voor is. Alleen in de hoogzomerperiode zijn de avonden lang genoeg om alle teams te kunnen huisvesten op de velden. Concreet gaat het over een wachtlijst voor 3 volledige teams, dus ruim 30 honk- en softballers die hun sport nu niet kunnen beoefenen!

De sterke wens voor veldverlichting, waar alle verenigingen op de Vork al over beschikken m.u.v. de Herons, is begin van dit jaar besproken met de gemeente. De Herons heeft toen haar plannen gedeeld en de gemeente had een gewillig oor. Helaas heeft het hele traject vanwege corona een flink aantal maanden stilgelegen. Hier is alle begrip voor maar de vereniging komt nu in een tijdsprobleem om klaar te zijn voor de start van het volgende seizoen, maart 2021. Haast is dus geboden om in Heerhugowaard de topsport en breedtesport in Honk- en Softbal beter te kunnen faciliteren. De gesprekken met de gemeente zijn weer gestart en we hopen/rekenen op een spoedige besluitvorming. Laat de vereniging niet in het duister tasten!

Kijk voor meer informatie over de vereniging op Facebook en Instagram of bezoek de website, www.herons.nl!