ALKMAAR - Onder de noemer Schaats je Fit zet De Meent dit seizoen schaatsers die wekelijks hun conditie op peil houden op de baan centraal. De laatste schaatsmaand, De Meent is geopend t/m 31 maart, sluit de Alkmaarse ijsbaan af met een uitdaging en een verloting voor de vaste schaatsers.

Nederland kent relatief veel buitensporters. Sporten op je eigen tempo, lekker in de buitenlucht. Speciaal voor schaatsers die hun conditie op peil houden door wekelijks of meerdere keren per week te schaatsen heeft De Meent in maart de ‘500 van De Meent’ én de verloting van een schaatspak georganiseerd.

500 van De Meent

Vrijdag 8 maart staat de 500 van De Meent op de agenda. Een unieke challenge! Op deze dag worden de deelnemers uitgedaagd om maar liefst 500 rondjes te schaatsen. De ijsbaan is op vrijdag geopend van 09.00 tot 21.00 uur. Natuurlijk worden de schaatsers aangemoedigd door medewerkers van Alkmaar Sport. Zij schaatsen ter motivering ook een stuk met deelnemers mee. Aanmelden kan via r.lennings@alkmaarsport.nl.

Verloting schaatspak FortysixSports

Speciaal voor de schaatsers die meedoen aan de gezellige Fortysix Buffelavonden op vrijdagavond verloot Alkmaar Sport een schaatspak van de sponsor, schaatswinkel Fortysix uit De Meent. De winnaar kan kiezen, een pak of jasje/salopette voor dames of heren.

Deelnemen is heel eenvoudig. Doe mee met een van de Buffelavonden op vrijdagavond en schrijf na afloop je naam op een briefje voor de “verlotingsbox”. Er staan in maart 5 Fortysix Buffelavonden op de agenda. 5 keer meedoen, is 5 keer kans! Een Buffelavond start om 19.10 uur, er wordt 60 minuten aan één stuk geschaatst. Vrijdag 29 maart wordt, direct na afloop van de buffelavond, de winnende naam bekend gemaakt.

Meer informatie

Deelname aan beide activiteiten is gratis, je betaalt alleen het toegangskaartje voor de ijsbaan. Meer informatie over de 500 van De Meent of de Buffelavonden is te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl/ijsbaan. De Alkmaarse ijsbaan is geopend tot en met zondag 31 maart.